Afbeelding

Drukke novembermaand voor Seniorenkoor Vogelenzang

Algemeen

Lieshout – Voor Seniorenkoor Vogelenzang uit Lieshout breekt een drukke novembermaand aan. Op 4 november is er een Korendag met advies in ’t Kwartier in Asten en daarvoor wordt al druk gerepeteerd.

Op 10 november om 19.30 uur zingt het koor samen met een nieuw opgericht klein koor uit Aarle-Rixtel in de St. Servatiuskerk in Lieshout. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Het nieuwe koor heeft de sprekende naam: Vocaarle en staat onder deskundige leiding van Margot Pagels, een bekende zangeres en wordt aan de vleugel begeleid door Rob Rassaerts. Rob ondersteunt ook de gezangen van Seniorenkoor Vogelenzang. Twee leden van Seniorenkoor Vogelenzang zingen ook bij Vocaarle. Er worden diverse liederen gezongen door beide koren en ook twee nummers samen. Wellicht zingt de dirigente Margot Pagels ook nog een lied en misschien een duet, maar dat hoor u vanzelf als u komt luisteren. 

Op zaterdag 18 november wordt de jaarlijkse H. Mis voor overleden leden van KBO Lieshout opgedragen in de St. Servatiuskerk. De gezangen in deze H. Mis worden verzorgd door Seniorenkoor Vogelenzang. De H. Mis begint om 19.00 uur. Dan gaat het koor op 20 november met de Museumplusbus op stap naar het Joods Museum in Amsterdam. Ook niet-koorleden mogen daarbij aansluiten. Er zijn geen kosten aan verbonden, u betaalt alleen de lunch in het museum en dat kost €13,30. Aanmelden kan tijdens de inloop op dinsdagochtend in het Dorpshuis of via de mail kbolieshout@gmail.com.

Als klap op de vuurpijl heeft het koor op 22 november haar eigen korendag in het Dorpshuis. Er treden zes koren op, inclusief het eigen koor. De middag begint om 13.00 uur met de opening door burgemeester Frank van der Meijden. In de zaal is ruimte voor publiek. Seniorenkoor Vogelenzang is dus niet bepaald een slapend koor. Wilt u eens meezingen op de wekelijkse repetitie op maandagmiddag in het Dorpshuis, dan bent u van harte welkom. Zeker als u denkt dat u niet kunt zingen, is het een uitdaging voor dirigent Arie Ketelaars om u de fijne kneepjes bij te brengen.