Afbeelding

Seniorenkoor Vogelenzang zingt Gildemis

Algemeen

Lieshout – Seniorenkoor Vogelenzang uit Lieshout vond het een hele eer dat ze gevraagd waren om op zondag 21 mei de H. Mis van Gilde St. Servatius uit Lieshout op te luisteren met gezangen. Deze H. Mis werd gehouden in de openlucht bij de Sint Servatiuskapel aan het Ginderdoor onder een stralende hemel en een behaaglijke temperatuur. 

Op 13 mei is de feestdag van Sint Servatius, de patroonheilige van het gilde en het is een mooie gewoonte om in die periode in de openlucht bij de kapel een H. Mis op te dragen. De H. Mis werd opgedragen door pastor Geoffrey de Jong die eerst nog de viering van de communicanten had. Naast de gebruikelijke gezangen van de H. Mis werd ook het Servatiuslied gezongen, gecomponeerd door Floris van der Putt.

Seniorenkoor Vogelenzang is een activiteitengroep van Seniorenvereniging/KBO Lieshout. Jarenlang heeft dit koor enkele keren per jaar de gezangen van de H. Mis verzorgd in de kapel van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Onlangs is besloten dat de eucharistievieringen in deze kapel zullen gaan stoppen, wat natuurlijk erg jammer is. Het zingen van Heilige Missen is overigens geen primaire bezigheid van het koor. Wekelijks repeteert het koor en op het programma staan veel mooie nummers zoals You raise me up, Der Lindenbaum, The Rose en vele andere liederen in diverse talen, maar natuurlijk ook in het Nederlands.

In de wintermaanden wordt de repetitie van het koor gehouden in het Dorpshuis en in de zomermaanden vinden ze gastvrij onthaal in de Sint Servatiuskerk in Lieshout. Ook als u denkt dat u niet kunt zingen bent u van harte welkom. Juist dan. Behalve gezellig is zingen ook nog eens heel gezond. De repetitie is op maandagmiddag van 13.30 tot 15.15 uur. Rond 14.15 uur is er een korte pauze met een kopje koffie of thee. Aanmelden kan bij de inloop van Seniorenvereniging/KBO Lieshout op dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur.