Afbeelding

Win kaarten voor Jazz in Duketown 50 jaar

Zakelijk advertorial

Den Bosch - In het Pinksterweekend, op 17, 18 en 19 mei, stroomt de Bossche binnenstad tijdens Jazz in Duketown weer vol muziekliefhebbers. En de line up van deze vijftigste editie mag er wezen. Jij kan er bij zijn! Beantwoord onderstaande prijsvraag en wie weet ga jij naar het speciale jazzcafé van Jazz in Duketown.

Grote namen als de legendarische fusion-jazzformatie Yellow Yackets, zangeres Jazzmeia Horn, winnares van talloze prijzen, Trijntje Oosterhuis en Candy Dulfer met haar formatie Funky Stuff komen naar de Brabantse hoofdstad. Maar behalve van deze giganten valt voor de liefhebbers van jazz in alle genres heel wat te genieten, want artiesten van naam spelen graag op Jazz in Duketown; de Noorse multi-instrumentalist Mathias Eick maakte ruimte in het tourschema van zijn kwintet, evenals het Benjamin Herman Trio. En Hans Dulfer, al bijna vaste gast in ’s-Hertogenbosch, die met zijn Total Response! Jazz in Duketown afsluit.

Nu Theater aan de Parade in gebruik genomen is, klinkt ook daar jazz met in totaal vier optredens; in de Pleinzaal zal Sven Figee het op zijn ronkende Hammondorgel zondagmiddag opnemen tegen Neêrlands meest swingende pianist Peter Beets, die zijn New Jazz Orchestra meeneemt. Traditiegetrouw is er op zondagochtend de jazz-mis op het Kerkplein, waarbij dit jaar zangeres Izaline Calister en gitarist Ed Verhoeff de muziek zullen verzorgen. Terug bij Jazz in Duketown, maar op een nieuwe locatie op de Parade, is de Jeugd play-in, waarbij kinderen de gelegenheid krijgen zich van hun meest muzikale kant te laten horen. En meer dan vorige jaren kunnen bezoekers dit jaar genieten van pop-up muziekacts die de horeca-exploitanten in de Korte Putstraat, Karrestraat en Kruisstraat gecontracteerd hebben.

Het volledige programma staat op www.jazzinduketown.nl. In het blokkenschema is in één oogopslag te zien wie wanneer en op welk podium optreedt. Of download de app ‘Jazz in Duketown’ waar ook het gehele programma te vinden is.

Prijsvraag
Niet tegelijkertijd en op hetzelfde podium, maar na elkaar en op verschillende podia zijn vader en dochter Dulfer op zondag 19 mei beiden te gast op Jazz in Duketown. In een ver verleden maakte Hans Dulfer met zijn toenmalige formatie een lp die hij naar zijn dochter vernoemde. Hoe heet die lp en met welke formatie nam Dulfer deze op? Onder alle goede antwoorden wordt één winnaar gekozen die met twee personen naar het speciale jazzcafé mag voor het concert van Candy Dulfer. Stuur jouw reactie in naar redactie@mooilaarbeek.nl voor dinsdag 7 mei en maak kans op deze mooie prijs!