Afbeelding

Howeko vraagt advies bij Duurzaam Wonen Laarbeek

Algemeen

Beek en Donk - Howeko is al een paar maanden bezig met een ingrijpende verbouwing. Daarbij zal het huidige atelier worden opgeheven en ondergebracht in de voormalige grote timmerwerkplaats. De timmerwerkplaats wordt daarvoor verplaatst naar de kleinere werkplaats.

De grote machines komen te vervallen, maar het meeste hobbywerk is nog goed mogelijk. Zoals het maken en herstel van kleine meubelen, tuinvoorzieningen en ornamenten. Die timmerwerkplaats is bijna klaar en zal over een paar weken functioneren. De aandacht wordt nu gericht op vormgeven en inrichting van het nieuwe atelier. Daarbij is zeker aandacht voor duurzaamheid. Als het gaat over gebruik van materialen, maar ook voor gebruik van energie. Omdat de gemeente Laarbeek verbinden hoog in het vaandel heeft hebben ze contact opgenomen met Duurzaam Wonen Laarbeek. Deze stichting geeft laagdrempelige voorlichting over energie besparing. Op hun site www.duurzaamwonenlaarbeek.nl kunt u het uitgebreide pakket lezen waarvan u als inwoner van Laarbeek gebruik kunt maken. Zij vonden het tijd voor een gesprek om een advies te vragen over de situatie bij Howeko. Vrijwilligers Cees Engels en Frans van Griendsven gingen in gesprek met Wim Hijnen en Henk Peters van Duurzaam Wonen Laarbeek.

Het werd een interessant gesprek van ruim twee uur met bijbehorende rondgang, waarbij alle facetten van energieverbruik maar ook van luchtkwaliteit en ventilatie de revue passeerden. Er kwamen, zoals dat bij een gesprek tussen deskundigen hoort, veel adviezen en voorstellen uit voort, zowel voor de korte als lange termijn. Voorstellen waar Howeko mee verder kan. Met dank aan de heren van DWL voor de tijd en de goed adviezen.

U kunt de ontwikkelingen bij Howeko bijhouden op www.howeko.nl en heeft u vragen over de toekomst dan kan dat via info.howeko@gmail.com. Hebt u vragen over duurzaamheid en wilt u een afspraak maken voor het inloopspreekuur of eventueel voor een bezoek aan huis, meld u dan aan via www.duurzaamwonenlaarbeek.nl of bel met 06-40033903. Het eerstvolgende inloopspreekuur voor duurzaamheid (energiecoach aanwezig) samen met de dorpsraad (over leefbaarheidinitiatieven, omzien naar elkaar, verkeer, wonen of andere onderwerpen) is op woensdag 8 mei van 18.30 tot 20.30 uur in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg.