Afbeelding

Nieuwjaarsbijeenkomst Zonnebloem Mariahout

Algemeen

Mariahout - Deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem zitten er woensdag 10 januari lekker warmpjes bij tijdens hun jaarlijkse Nieuwjaarsbijeenkomst. Iedereen wordt hartelijk ontvangen met een lekkere warme kop koffie of thee en overheerlijk gebak.

Aan het geroezemoes te horen hebben ze veel bij te kletsen na alle feestdagen. Henrie Bouwmans neemt het woord en doet namens het bestuur verslag van de activiteiten van het voorbije jaar. Mooie herinneringen komen voorbij, maar hij meldt helaas ook het verlies van verschillende deelnemers en vrijwilligers. Voor die mensen wordt heel respectvol een moment stilte gehouden. Dan is het tijd voor een quiz. Iedereen heeft een formulier gekregen met cijfers en het antwoord ‘waar’ of ‘niet waar’. Er worden wetenswaardigheden over Mariahout verteld en de deelnemers moeten invullen of ze denken dat het verhaal klopt of niet. 

Na een pauze waarin iedereen wordt voorzien van een lekker hapje en drankje en er gebruik gemaakt kan worden van de knabbels op tafel, gaat de quiz verder. Na afloop worden alle formulieren verzameld en de antwoorden beoordeeld. Er vallen enkele mooie prijsjes te winnen, dus de antwoorden moeten wel kloppen. Daar gaat het even mis als er discussie ontstaat over de juistheid van een van de antwoorden van de organisatie. Gelukkig wordt dit, zoals gebruikelijk bij de Zonnebloem, naar tevredenheid opgelost. Enkele gelukkigen gaan met de prijzen naar huis en de rest toch minstens met een voldaan gevoel over wederom een gezellige middag. Wat wil een mens nog meer?