Afbeelding

Wisselend succes voor Een en Twintig in promotie/degradatie duels

Sport Sport

Beek en Donk - Afgelopen week streden 4 teams van Een en Twintig in een rechtstreeks duel om promotie / degradatie.

Een en Twintig 2 gaf zichzelf de opdracht om via een overwinning op Unicum ook in de volgende competitie weer recht te hebben op een plek in de 3e klasse. Na een bliksemstart van de Een en Twintig spelers Jeroen Engelhart, Silvain de Koning en Stefan Hamelijnck waren na drie wedstrijden de helft van de noodzakelijk te behalen 6 punten al binnen. Verlies in het dubbelspel bracht de spanning enigszins terug. Toen Silvain de Koning en daarna Jeroen Engelhart via twee overwinningen een tussenstand van 5-1 lieten noteren leek niets een overwinning nog in de weg te kunnen staan. Toch keerde de spanning nog terug. Stefan Hamelijnck capituleerde in zijn wedstrijd tegen Roeland Klaassen in de 5e game. Silvain de Koning verloor na een 11-3 overwinning in zijn eerste game tegen Dwayne van Praat de controle over deze wedstrijd waardoor er een 5-3 tussenstand op de borden verscheen. Uiteindelijk wist Stefan Hamelijnck in zijn laatste wedstrijd tegen Paul van der Hof zijn hoofd koel te houden. Gedecideerd rekende hij via een 3-0 overwinning af met zijn tegenstander. Door deze 6-3 overwinning is Een en Twintig er zeker van ook volgend seizoen weer uit te mogen komen in de 3e klasse.

Een en Twintig 3 stond voor een zelfde opdracht. Via een overwinning recht hebben om ook komend seizoen uit te mogen komen in de 3e klasse. Een opdracht die door de Een en Twintig spelers Joost van Goch, Aum Hamelijnck en Gijs Oprins op voorhand niet als onmogelijk, maar gezien het te verwachten weerwerk van tegenstander Flash wel als uiterst lastig werd beoordeeld. Na overwinningen van Joost en Aum leek er geen vuiltje aan de lucht. Hoe anders ging het. Na vijf wedstrijden keken de Een en Twintig spelers plots tegen een 2-3 achterstand aan. Met vereende krachten wisten Joost, Aum en Gijs het tij echter op tijd te keren. Na een 5-4 voorsprong was het Joost van Goch die uiteindelijk het bevrijdende 6e punt voor Een en Twintig uit het vuur sleepte.

Een en Twintig 4 speelde om promotie naar de 3e klasse. Rolf Hendricksen, Bjorn Bor en Tim van Dalen begonnen vol goede moed aan hun opdracht om tegenstander MTTV 6 nederlagen toe te brengen. Een optimisme wat na drie wedstrijden en twee overwinningen nog recht overeind stond. Na deze hoopvolle tussenstand ging het echter mis voor de Een en Twintig spelers. Een 2-1 voorsprong werd een 4-2 achterstand. Tim van Dalen wilde de handdoek nog niet in de ring gooien en wist via een overwinning op Zhengqing Liu de spanning nog even terug te brengen. Verder lieten de MTTV spelers het echter niet komen. Na 9 wedstrijden stond er een 3-6 eindstand op de borden. Jammer voor Een en Twintig, er waren kansen, maar op de beslissende momenten viel het kwartje voor de Beek en Donkenaren net de verkeerde kant op.

Een en Twintig 5 mocht ook om promotie strijden. Tegenstander JCV uit Vught werd op voorhand als een erg sterke tegenstander ingeschat. Een inschatting, zo ondervonden Patrick Biemans, Hamed Alisedaghat en Jos de Gruyter, die helaas juist was. Na zes wedstrijden hadden de Vughtenaren de klus geklaard: 6-0. Enkel Patrick Biemans was in een van zijn wedstrijden dichtbij een overwinning. Als verzachtende omstandigheid mogen de Een en Twintig spelers aanvoeren dat hun kopman Oleksandr Pavlovych was verhinderd.