Afbeelding
Foto:

50e Wielerjeugdvijfdaagse in Lieshout

Activiteiten & Evenementen

Lieshout - Voor de jeugd van Lieshout en Mariahout wordt dit jaar de 50e editie van de Wielerjeugdvijfdaagse georganiseerd voor alle kinderen tot en met groep 8. Dit jaar wordt dit sportieve evenement georganiseerd in de week van 15 tot en met 19 april. Bij een jubileum editie hoort een ook een jubileum tintje. De organisatie is druk doende met de voorbereidingen voor deze 50e editie. 

Afgelopen jaar stonden er maar liefst 170 jeugdigen aan de start van dit evenement. Tijdens deze ‘dikke banden race’ kunnen kinderen op een laagdrempelige en leuke manier kennis maken met de wielersport, gewoon op hun eigen fiets. De organisatie is druk doende met de voorbereidingen en wil in de week van het evenement nog wat extra’s organiseren om kinderen behendiger te maken op hun fiets. In het tegenwoordig steeds drukkere verkeer blijft het belangrijk om behendig te zijn op de fiets.

Iedere avond wordt tussen 18.30 en 20.30 uur gefietst over het parcours met start-finish in de Floreffestraat in Lieshout. Binnenkort meer over dit ontzettend leuke evenement, maar voor nu, zet 15 tot en met 19 april alvast in je agenda!